Tort Bailey's



Ingrediente : 

BLAT : 
3 oua
3 Lg. zahar
3 Lg. ulei
3 Lg. faina
1 praf de copt
3 Lg. Bailey's (daca nu vreti sa iasa asa de tare aroma de lichior,se pot pune si 1-2 Lg.)

CREMA:
200 g ciocolata alba
50 ml. Bailey's
200 g unt 
100 ml lapte
2 Lg. faina
+ 200 ml frisca lichida
1 intaritor frisca
1 plic zahar vanilat

Preparare:

BLAT : 
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un vf. de sare si zaharaul .Galbenusurile se amesteca cu lichiorul si uleiul ,dupa care se incorporeaza cu spuma amestecand , iar la sfarsit se adauga faina cu praful de copt.

Se tapeteaza o forma rotunda de tort ,cu diam. de 26 cm, cu hartie de copt.Se baga la cuptor preincalzit la temperatura de 170 grade C ,pana cand se face aurie.Se lasa la racit dupa care se scoate din forma.


CREMA :
1. Se toaca marunt ciocolata (sau se da pe razatoare), se pune intr-un vas impreuna cu lichiorul la bain-marie (adica vasul cu ciocolata si lichiorul se pune intr-o oala cu apa si se lasa la fiert, se amesteca pana cand compozitia sa topit)se ia vasul de pe foc si se pune cu fundul intr-o oala cu apa rece amestecand cateva secunde.Se scoate vasul din apa rece si se lasa la racit.Untul se freaca cu zaharul ,cu mixerul,se adauga apoi cate o lingura de ciocolata alba topita si racita,amestecand.
 Laptele cu 2 Lg. faina se pune pe foc pana se ingroasa compozitia,se lasa la racit si se amesteca cu compozitia din unt cu zahar si ciocolata.
Crema se pune la frigider!


Ansamblare BLAT:

Se taie blatul pe 2 nivele,blatul de jos se pune in tava de copt cu cerc.Se inchide inelul detasabil pentru  a pune primul strat de crema,se pune frisca peste crema si se amesteca usor cu o lingura.Se pune capacul cu inel detasabil cu restul de crema niveland frumos suprafata.Se orenaza cu ciocolata alba si ciocolata neagra!
Se lasa la racit circa 2 ore.


 *( in cazul in care nu aveti asa o tava,vedeti poza, puteti caldi tortul si pe un platou,punand crema mai in interiorul blatului).

Cam asa trebuie sa arate :


Va doresc Pofta Buna!!!!

Comments

Popular Posts