Savarine mini !




Ingrediente : 

6 oua
6 Lg. faina
100 gr. zahar + 6 linguri
100 gr. pesmet
1 plic zahar vanilat
1 vf. praf de copt
ulei sau unt (pentru uns)

Sirop : 

500 ml apa
250 gr. zahar
jumate fiola esenta de rom

Frisca : 

450 ml frisca lichida
1 plic intaritor pt. frisca
gem de capsune

Preparare : 

Ouale se separa, albusurile se mixeaza cu un praf sare pana se face spuma.Se adauga zaharul,galbenusurile,zaharul vanilat si praful de copt.Cand compozitia sa amestecat bine se adauga faina si pesmetul,amestecand in continuare cu mixerul.

Se pregatesc formele pentru savarine,se ung cu ulei sau unt si se tapeteaza cu faina.
*eu am facut intr-o tava de muffins (vezi poza)
Se imparte in mod egal aluatul (3 sf. din forma).Se lasa la cuptor incalzit inainte ,circa. 20-25 de minute la 170 grade C.Intre timp se prepara siropul.
 *(se verifica cu o scobitoare intru-na din savarine,daca aceasta iese curata se scot afara).

Siropul : 

Se pune intr-o craticioara pe foc apa cu zaharul si se lasa la fiert.Cand siropul sa incalzit se pune esenta de rom. Savarinele se scot fierbinti din tava si se inmoaie in sirop,se vor insiropa repede din cauza pesmetului.
Se scot din sirop si se aseaza pe o tava.



Frisca : 

Frisca se bate spuma, impreuna cu o lingura de zahar si se stabilizeaza cu intaritorul de frisca.
Dupa ce se racesc savarinele,taiem un capacel la fiecare ,dupa care le umplem cu frisca.Capacelul se orneaza cu gem de capsune si se aseaza usor peste frisca.Eu am ornat si capacelul cu frisca.
Se pun la frigider pentru a avea o aroma mai gustoasa rece!!!
Cam asa arata cand sunt gata si sunt extrem de delicioase!!!! :)



Pofta buna!!! :) 

Comments

Popular Posts