Chec pufos!


Ingrediente : 

6 oua
6 Lg. faina
6 Lg. zahar
6 Lg. ulei
coaja de lamaie
1 pliculet praf de copt
1 pliculet zahar vanilat

Glazura : 

200 gr cicolata menaj

Preparare : 

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma tare, pana cand cand stau fara sa cada daca intoarceti bolul.Se adauga zaharul si se amesteca pana cand se topeste.
Galbenusurile se freaca cu uleiul ,coaja de lamaine si zaharul vanilat,apoi treptat agaugam peste albusuri, se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se adauga si faina ,amestecata cu praful de copt amestecand usor de jos in sus.
Intr-o tava de chec (eu am folosit o forma de silicon) adaugam o lingura de ulei si cu un servetel intindem bine uleiul pe toata suprafata tavi.
Se toarna compozitia de chec in aceasta.Tava cu chec se pune la cuptor incalzit la 170 de grade pana se face compozitia,eu am lasat-o aprox. 30-40 minute.Ca sa verificati daca este complet facuta,infigeti o scobitoare, daca e copt ar trebui sa fie curata cand o scoateti.

Cand e gata ,se scoate si se intoarce pe o farfurie.



Glazura : 

Se da pe razatoare ciocolata si se pune intr-un bol la topit.Cand ciocolata este moale o trurnam peste chec si ornam cu bombonele.
Se pune la racit si se mananca cu pofta. :) 
Cam asa arata!!!


Pofta Buna!!!


Comments

Popular Posts