Tort Amandina


Ingrediente : 

BLAT:
6 oua
200 gr zahar
40 ml apa
40 ml ulei
3 Lg. cu varf de cacao
200 gr faina
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt

SIROP : 
400 ml apa
150 gr zahar
1 fiola rom

CREMA :
300 ml lapte
3 Lg faina
250 gr unt
250 gr zahar
1 Lg. cacao

Preparare : 

Se separa ouale; albusurile se bat spuma tare cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul,zaharul vanilat,cacao,apa si uleiul la care se adauga albusurile batute spuma.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.




Intr-o tava cu diam. de 26 cm,cu hartie de copt  se pune compozitia.Se baga la cuptor preincalzit la temp de 170 grade C.Se verifica cu o scobitoare daca blatul este facut!
Cand este gata,se lasa la racit si se scoate din forma.




Sirop : 

Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute,luam de pe foc ,adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Crema : 

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza bine cu zaharul si lingura de cacao pana devine fin si cremos.


Laptele cu cele 3 Lg de faina se pune pe foc pana se ingroasa compozitia ,se lasa la racit si se amesteca cu untul,zaharul si cacao.


Ansamblare Blat : 

Se taie blatul pe 2 nivele, se insiropeaza si se pune primul strat de crema , dupa care vine capacul ( insiropat) si se pune restul de crema niveland frumos suprafata si in jurul ei.Se orneaza cu bucatele de ciocolata alba si se lasa la racit!!!

* Se poate orna si cu glazura de ciocolata topita sau glazura din cacao! * 


Sa aveti Pofta Buna!!!!

Comments

Popular Posts