Prajitura cu zahar ars si nectarine !


Ingrediente : 

3 oua
3 linguri zahar + 3 linguri zahar pt incalzit
3 linguri faina
jumatete de pliculet de praf de copt
zahar vanilat  
3-4 nectarine

Preparare : 

Se separa galbenusurile de albusuri ;galbenusurile le punem intr-un vas impreuna cu 3 linguri de zahar ,amestecand cu mixerul  pana se face spuma la sfarsit punem cele trei linguri de faina.
Albusurile se bat spuma tare ,cu mixerul, si se adauga treptat in compozitia de mai sus.

Zaharul ars :

Trei linguri de zahar se pun intr-o oala pe foc sa se caramelizeze.Cand s-a topit luam oala de pe foc si intindem zaharul rotind de oala. Piersicile le spalam, le taiem in doua, scoatem samburele, le taiem felii si le asezam in oala cu zaharul caramelizat.
Apoi se adauga blatul obtinut peste nectarinele din oala.


Se lasa la cuptor peste 25-30 de min. cand e gata se scoate de la cuptor si se acopera cu o farfurie circa 15 minute, dupa care se rastoarna oala cu nectarinele in sus.

Pofta Buna! 

Comments

Popular Posts