Paleuri - Fursecuri cu ciocolata

 Ingrediente :
Pentru crema :
 - 150 ml frisca lichida
- 100 gr ciocolata
- o sticluta esenta de rom
 Pentru aluat :
- 200 gr unt
- 200 gr zahar
- 4 oua
- 300 gr faina
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
Pentru ornat :
- 50 gr ciocolata

Preparare :
Prima data preparam crema .Punem intr-o craticioara frisca lichida si o dam la foc pana cand aceasta incepe sa fiarba.O dam jos de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele si esenta de rom amestecand pana cand devine ca o pasta.Apoi o dam la frigider ca sa se raceasca.

Aluatul il preparam altfel :
Untul topit  (la temperatura camerei ) se mixeaza cu zaharul pana cand devine spumos,apoi adaugam ouale,zaharul vanilat si coaja de lamaie ,cand acestea s-au amestecat bine ,punem treptat faina. Aluatul va avea consistenta ca si smantana.(vezi foto)
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu nu am folosit) formam paleurile,luam cu o lingurita aluat si facem niste bilute ,nu le punem prea aproape una de cealalta pentru ca se vor intinde la copt .(vezi foto)

Le coacem la foc mediu 10-15 minute,la cuptor preincalzit .
Cand sunt gata le lasam sa se raceasca .Scoatem crema de la frigider si o mixam pana cand aceasta isi mareste volumul.Lipim fursecurile cu crema doua cate doua apoi topim cele 50 gr de ciocolata si le ornam.
Le punem la frigider pentru cateva ore, sau chiar peste noapte asa vor fi mai fragede.

Pofta buna si spor la treaba! 😊

Comments

Popular Posts