Branzoaice sau Poale-n brau!



Ingrediente :
- 500 g faina
- un cub drojdie proaspata
- 2 pl. zahar vanilat
- jumatate de pachet unt
- o cana de lapte caldut
- sare
- 7 linguri zahar
- 1 ou
- ulei pt framantat
- 400 gr branza dulce
- zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- stafide
-coaja de lamaie
- optional gris
-ou
Preparare :
Drojdia se dizolva in laptele caldut.Faina o punem intr-un bol iar in mijloc punem oul,untul,putina sare,zaharul si zharul vanilat .Apoi punem laptele amestecat cu drojdia , se framantam bine iar in acest timp punem si un pic de ulei.
Se pune aluatul la crescut,acoperit, intr-un loc cald si fara curent.
Pana cand aluatul creste pregatim compozitia din branza.
Punem branza dulce,zahar dupa gust,zaharul vanilat,lamaia,stafidele si le amestecam.Daca branza lasa zeama se pun cateva lingurite de gris si se amesteca.
Cand aluatul a crescut,il impartim in doua bucati, iar fiecare bucata de aluat o intindem pe masa de lucru cu sucitorul si o impartim in 9 pari egale.
Umplem fiecare patratica cu compozitia de branza si le impaturim ca un plic.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut.
Le lasam la cuptor pana cand acestea se rumenesc.
Cand sunt gata se pot servi simple sau pudrate cu zahar macinat.
Pofta buna si spor la lucru! :)

Comments

Popular Posts