Ardei copti pane cu sos - Chiles Rellenos

Aceasta reteta este una dintre cele mai populare mancaruri Mexicane.
Eu am incercat varianta cu ardei galben si rosu, nu cu ardei iuti.Si ai iesit foarte deliciosi.



Ingrediente :
-  4 ardei mari ,de preferinta capia
- cascaval ras
- 2 oua
- faina
- un pahar de sos rosii + o rosie
- o ceapa mica
- 2 catei usturoi
- sare
- oregano
- ulei
- scobitori

Preparare :
 Ardeii se pun la copt pana se fac pe toate partile,cand sunt gata ii lasam un pic la racit. Taiem ceapa si rosia,curatam usturoiul si le dam la blender pana cand se face ca un sos.Intr-o craticioara punem o lingura de ulei si lasam pana cand acesta este incins,apoi punem sosul adaugam oregano si sare dupa gust ,amestecand din cand in cand.Sosul va sta la foc mare pana cand se va ingrosa.
Cand ardeii sunt gata raciti ii curatam bine de coaja si ii taiem pe lung .Scoatem semintele ,umplem ardeiul  cu cascavalul ras si il prindem cu scobitoare sa nu iasa cand dam la prajit.Puteti pune cat cascaval doriti.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bate spuma cu un praf de sare, apoi treptat punem galbenusurile amestecand cu o lingura de sus in jos, sa ramana pufos.(vezi poze)

Se iau ardeii se dau prin faina si prin oul spumos apoi ii punem la prajit in ulei incins pana cand ajung aurii.

Se servesc cu sosul de rosii si cu orez!
Pofta buna si spor la treaba! šŸ˜Š



Comments

Popular Posts