Cornuri cu sare!

Aceste cornuri cu sare sunt foarte gustoase si rapide de facut!
Mie personal imi aduc aminte de cornurile din zona pietei Aurora din Timisoara!😊

Ingrediente :
- 300 ml apa calculate
- 500 g de  faina
- 4 linguri de ulei
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 1 pliculet de drojdie uscata  (sau 25 gr proaspata )
- ulei pentru uns
- sare grunjoara
- 1 galbenus

Mod de preparare :

Drojdia cu zaharul se dilueaza cu putina apa (din cei 300 ml) si lasam pana cand a crescut.
Intr-un bol punem cele 500 de grame faina ,drojdia,sarea,uleiul si apa calduta. Se framanta pana cand devine un aluat elastic  care se desprinde de pe degete.In cazul in care nu e destul de elastic aluatul,mai puteti pune faina.
Apoi il lasam la dospit 30 de minute intr-un loc ferit de curent.
Dupa cele 30 de minute, aprindem cuptorul la 170 de grade.
Aluatul il punem pe masa unsa bine cu ulei,apoi se imparte in 12 mingiute egale.Fiecare mingiuta se unge cu ulei,se ruleaza , iar apoi se rasuceste si ne innoada.Facem cu toate celelalte la fel si tinem minte care a fost prima mingiuta,pentru ca, cu aceasta se va incepe operatia urmatoare.
Fiecare  mingiuta innodata se va intinde ,pe masa de ulei,cu sucitorul  (sau cu mana) in forma de triunghi, iar apoi se ruleaza incepand cu partea mai lata.
Cornurile se aseaza pe tava acoperita  cu hartie de copt. Amestecam galbenusul cu o picatura de apa si ungem cornurile, apoi le presaram cu sare grunjoara.
Se dau la cuptor aprox. 20-25 minute,sau pana cand se rumenesc bine!
Sunt bune si calde si reci!

Pofta buna si spor la treaba! 😊

Comments

Popular Posts