Langosi

Nu mai este nevoie de o descriere pentru asa o bunatate! 
Ingrediente :
- 500 g faina
- o cana apa (aprox. 200-250 ml apa)
- un pliculet drojdie sau drojdie proaspata
- 2 lingueite zahar
- 1 lingurita sare
- ulei pt. gatit si uns
Preparare :
Drojdia cu zaharul le dizolvam in cana cu apa calduta, si lasam pana cand creste drojdia.Intr-un vas punem faina si sarea.Cand drojdia a crescut amestecam cu faina ,pana cand ne iasa un aluat nici moale dar nici tare.Punem aluatul la crescut intr-un loc cald si fara curent(eu l-am pus in cuptorul cu microunde) pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Cand e gata,ungem masa de lucru cu ulei din belsug si forman formam bilele pt langosi.Intindem cu mana unsa cu ulei bilele si le lasam un pic la crescut, pana cand ulei este bine incins.Le punem in ulei pe ambele parti pana cand se fac aurii.
Se pot servi cu samanta si cascaval,mujdei ,gem sau nutella! :)
Pofta buna si spor la lucru! :)

Comments

Popular Posts