Shakshuka

Shakshuka este una din cele mai populare retete pentru micul dejun din Nordul Africii,Maroc,Egipt etc.
Aceasta reteta o fac de ceva timp si este foarte gustoasă cu un gust intens de ardei, ceapă si ardei iute .
Este perfecta pentru zilele de vara !





Ingrediente :
-3 cepe mari
-o jumătate ardei gras rosu
-o jumătate ardei gras verde
-o jumătate ardei gras galben
*sau 2 ,3 ardei capia (depinde cat sunt de mari)
-o conservă de pasta de rosii cu bucăți in ele sau 4 rosii mari tăiate cubulete
-2 linguri pasta de rosii
-1 lingura de sos Harissa sau un ardei iute (opțional)
-6 oua
-ulei
-are
-pipe
-1 cu de zahar
-pătrunjel proaspăt
-1 linguriță fulgi de ardei iute

Preparare:
Ceapă o tăiem roadele si o punem la călit în 3 linguri de ulei.Cand ceapă este sticloasă adăugăm și ardeii tăiați în fasii mai groase si lăsăm la călit împreună cam 3,4 minute .
Conserva  cu sucul de rosii sau roșiile tăiate cubulete cu pasta de rosii si sosul Harissa le adaugama peste legume si amestecăm ,aici adăugăm sarea ,piperul (dupa gust) si zahărul.Le lăsăm la fiert cam 5 ,10 minute amestecând din cand in cand .
Cand sosul a început să scadă,facem loc cu o lingura ,în sos ,pentru oua si acoperim cu un capac până cand acestea sunt facute.Tăiem patrunjelul mărunt și il punem peste oua .
Dacă preferați mai iute se poate pune si fulgi de ardei iute sau piper .

Pofta buna si sper la treaba !

Comments

Popular Posts