Mușuroi de Cratiță

Pentru ca azi a fost o zi frumoasa,am facut un tort mai vechi ,sa spunem asa ,pe numele de Mușuroi de Cratiță. Este un tort racoritor cu multă frișcă ,perfect pentru zilele de primava si vara!
Iată si reteta 😊



Ingrediente blat:
-100g unt
-100g zahar
-2 ouă
-1 praf de sare
-75 ml lapte
-150 g faină
-1 lingura praf de copt
-30 g cacao
Ingrediente pentru umplutura :
-600 ml frișcă
-2 pliculete întăritor pentru frișcă
-2 linguri de zahăr
-60 g fulgi de ciocolată
-2,3 banane (asta in functie de cat de mari sau mici sunt ele )

Preparare:
•untul cu zahărul îl mixam până devine cremos,adăugăm ouăle pe rand ,apoi laptele si praful de sare
•faină cu praful de copt si cacaua le amestecăm si le încorporam in continutul cu unt până cand se leagă totul.
•intr-o tava punem o foaie de copt si turnat aluatul obținut
•introducem tava la cuptor pentru 20-25 de minute la 180°C.

•cand blatul este gata se scoate din cuptor si se lasa la răcit
Prepare crema de frisca:

•frișca o punem într-un bol si mixam la început aprox un minut ,apoi adăugăm zahărul si intaritorul pentru frișcă
•cand acesta sa întărit adăugăm fulgii de ciocolată si amestecăm

•cand blatul este racit complet ,se taie aproximativ 1,2 cm de la margine,dar nu prea adânc,tot cam 1,2 cm (vezi poza)

•iar de unde am tăiat blatul ,scobim cu o lingura in el si scoatem continutul de blat pe care il vom folosit mai tarziu
•acuma ca avem "loc ",putem pune bananele ,capsunile sau ce preferinte aveti voi

•dupa ce am aranjat bananele punem frișcă peste blat si o aranjat sa fie uniforma (ca un fel de cupola),la care adăugăm peste restul de blat (care l-am scos mai devreme) si ornam sa fie ca un mușuroi (vezi poza)

•se lasa la frigider 1 ,2 ore pentru a fi servită

Spor la treaba si pofta buna!

Comments

Popular Posts