Fursecuri- Flori albe 😍🌼


Fursecurile acestea sunt o minunăție, sunt asa de fragede si dulci cum nici nu va puteti închipui. 
Reteta este una nemțească si cum nu am stiut sigur cum sa le traduc ,am zis sa le numesc "Flori albe" .

Ingrediente pentru aluat :
- 190 g faină 
- 1 linguriță praf de copt 
- 150 g unt 
- 35 g zahar 
- 2 galbenusuri 
- 1 pliculet zahăr vanilat 
- 1 praf de sare 

Ingrediente vedea:
-2 albusuri de oua
-150g zahar praf
-un praf de sare 

Si ne mai trebuie gem pentru umplut floricelele. (aprox 4 linguri )

Preparare:
Făină cu praful de copt ,zahărul  ,sarea  zaharul vanilat le amestecăm. Aici adăugăm și untul apoi frămantam până ajungem la un aluat mai moale ,pe care îl punem la frigider pentru 1-2 ore .

După cele aprox 2 ore il scoatem din frigider si il intindem cu sucitorul. Luam o formă de fursecuri în formă de floare si tăiem cu ea aluatul .Floricelele le punem i  tava tapetata cu hartie de copt .
Acuma facem bezeaua.Într-un bol punem albusurile cu praful de sare si mixam până cand albusul sa dublat si incepe sa se întărească, aici adăugăm treptat zahărul pudră si mixam in continuare. Eu am jucat cam 20 de minute .În cazul în care nu vi se pare tare adăugăm zeama de lămâie si mai mixam .
Cand am terminat bezeaua o pubem intrun pos cu duza rotunda .
Si formăm bilute pe,paralele florilor. 
Le punem in cuptorul preincins la 180°c 20-25 minute ,sai depinde de cuptor până cresc frumos si se face bezeaua. 
Cand sunt gata se scot din cuptor si pregătim gemul.
Gemul il punem într-o craticioara pe foc până da într-un "clocot".
Umplem cu gem mijlocul floricelele cu gemul fierbinte, apoi le lăsăm la răcit. 
Si sunt gata ,numai bune de mâncat cu lapte !😊
Spor la treaba si pofta buna!😍

Comments

Popular Posts