Eclere (rețetă coji)


Eclere! 😍🍫🍬
Ingrediente:
- 75 ml lapte 
- 75 ml apa 
- 60 g unt 
- un praf de sare 

- 120 g faină 
- 3-4 oua (depinde de ce mărime sunt )

Preparare:
Într-o craticioara pune laptele, apa ,praful de sare si untul .Lăsăm până cand untul sa topit si compoziția da in fierbere .
Apoi adăugăm faină și amestecăm repede pana se face ca o gogoloasa  mare (vezi poza)

Cand arata asa (ca in poza ) luam aluatul si il punem într-un bol si lăsăm să se răcească în pic .
Apoi adăugăm cate un ou si mixam cu mixerul până se încorporează bine si devine ca si o crema groasă! 
Luăm aluatul si il punem într-un pos .Pe o tava tapetata cu hartie de copt formăm cojile de eclere .
Le dăm la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 15/20 minute (depinde de cuptor ) sau mai bine zis până  cand vedem ca au crescut si si-au schimbat culoarea in auriu .
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lăsăm pe o tava /farfurie/etc până sa răcesc. 
Cand sau răcit le tăiem pe jumătate si le putem umple cu crema de vanilie sau budinca sau crema de ciocolată si frisca deasupra .Apoi topim ciocolata si le ornam dupa bunul plac !Sau le pudram cu zahar !😍


Spor la treaba si pofta buna!😍😎🍭

Comments

Popular Posts