Branzoici pufoase (reteta nr 2)





Ingrediente:
-500 g faină
-70 g zahar
-un plic de drojdie uscată
-250 ml lapte călduț
-1 linguriță coajă de lămâie
-1 linguriță esenta de vanilie
-2 ouă
-praf de sare
-50 g unt topit

Pentru compoziție:
-450 g brânză dulce
-100 g zahar
-1 coaja de lămâie
-2 ouă
-130 g stafide

Pentru uns:
-putin unt topit sau ulei
-galbenul de ou 1 sau 2 bucăți depinde cat sunt de mari ouăle

Preparare:
Punem într-un bol faină,drojdia uscată,zaharul,sarea si amestecăm .Adăugăm ouăle,coajă de lămâie,esenta de vanilie si cate putin din lapte si frămantam până ajunge un aluat moale la care adăugăm untul topit si frămantam in continuare. Se acoperă aluatul cu folie alimentara si se lasa la crescut,la loc cald aproximativ o oră,sau până cand isi dublează volumul. (Vezi poza)




Preparam compoziția de brânză.
Punem într-un bol brânza,ouăle,coajă de lămâie,zahărul si stafidele si le amestecăm bine până se încorporează. In caz ca folositi brânză dulce cumpărată,adică cea la cutie,se adauga numai un ou si gris,până devine cremos. (Vezi poza)



Dupa ce a crescut aluatul ungem cu unt planul de lucru si împărțim aluatul.Eu am facut 8 bucăți mari .Fiecare bucata o intindem ,cu mana unsa cu unt ,sub forma de patrat .Punem cate o lingura buna din compozita de branza si împachetam. (Vezi poza)



Le ungem cu galbenus de ou si le dăm la cuptorul încins la 170°C pentru 10 minute,apoi dam cuptorul la 180°C pana se rumenesc .




Ies foarte pufoase si delicioase .Cine mai dorește,poate sa mai puna zahar pe ele sau se pot mânca asa goale !


Pofta buna si spor la treaba !

Comments

Popular Posts