Melcisori cu alune si sos de zahăr!



Melcisori aceștia sunt extrem de delicios !
Se gasesc aici in Germania la Brutarii si sunt foarte bunai,se poate face si cu nuca măcinată, daca nu va place aluna de padure!Reteta este cu alune asa se si gasesc in Brutarii!👍
Am găsit reteta la două doamne din Germania si am zis sa o incerc si cum a iesit foarte buna ,o împărtășesc si cu voi!🥰

Ingrediente :
-250 ml lapte călduț
-jumătate de cub drojdie proaspătă
-50 g zahar
-1 ou
-60 g unt topit
-500 g faină (aici plus minus depinde de faină care o folositi)

Ingrediente umplutură:
-150g alune de pădure măcinate
-150 g alune de pădure macinate bucatele mici
-3 Linguri zahar
-4 Linguri zahar brun
-50 g unt topit
-50 ml lapte

Compoziția sos de zahăr:
-150 g zahar fin/tie
-3 ,4 linguri de lapte
Un galbenus pentru uns aluatul la sfarsit. 😊

Preparare:
Laptele,clubul de drojdie, zahărul și oul le amestecăm până cand le incorporat bine .

Adăugăm jumătate din faină amestecând cu o lingura .Cand compoziția sa mai amestecat adăugăm untul topit ,amestecăm în continuar până cand incorporat untul ,apoi adăugăm restul de faină și frămantam bine până cand se încorporează toate .Scoatem aluatul pe planul de lucru, tapetat cu faină și frămantam bine.

Punem aluatul într-un bol acoperit cu folie alimentara si il lăsăm deoparte pentru 30 de minute.
Preparare compoziția din alune:
Albumele măcinate le punem într-un bol împreună cu zahărul, zahărul brun, oul ,untul topit si laptele .Le amestecăm bine si le dăm deoparte .


După cele 30 de minute scoatem aluatul din bol (pe planul de lucru tapetata usor cu faina)si il intindem aproximativ 30/40 cm .
Peste aluat punem compoziția din alune si intindem cat se poate de bine pe tot aluatul .Fără frică,ajunge pentru tot.😊

Acuma începem să rulam aluatul cu partea cea mai lungă, până la capăt. (Vezi poza)

Le tăiem aproximativ 4 cm ,si cu ajutorul unui mânere de cuțit, le apasam la jumătate pentru a face un santulet. 

Le punem in tava de cuptor, bineinteles pe foie de copt si le ungem cu gălbenușul de ou.


Le punem un cuptorul preîncălzit la 175°C până se fac usor maronii.
Aici nu va pot spune cat timp ,pentru ca fiecare are cuptorul diferit .


Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lăsăm să se zvelte un pic si pregătim sosul.
Cele 150 g de zahar le punem într-un bol si adăugăm prima oară 3 linguri de lapte si amestecăm. Dacă compoziția este ca o sământana nu se mai adaugă cealaltă lingura de lapte ,iar daca e groasă o adăugați. 😊

Când sunt încă calzi melci, luam cu o pensulă compoziția de zahăr și ii ungem până terminăm sosul.



 
Si sunt gata ,numai buni de mâncat!
Spor si pofta buna!😊

Comments

Popular Posts