Prăjitură cu mac!😎






Zis si promis nu?😋
Prajitura asta pare grea de facut ,dar sa stiti ca nu e asa .Pe cat de grea pare ca si reteta e ca si aia "turnată " cu mere .🍎🍏
Asta e una din prăjiturile care imi aduc aminte de copilărie ,varianta "ma duc sa imi iau ceva de la Violeta " . Asa se numea cofetăria celebra din Timișoara, cred ca si cu cele mai bune prăjituri!
Mai era prin liceu in piata 700 un magazin "minunat " cu un agvariu dicisit cu pești 🤣 Zic "minunat ",pentru ca nu era cofetărie era un magazin mixt cu detoate si cand zic cu detoate ...era cu detoate 🤣
In fine ,era o prajitura gen "pătrată ",deci te saturai de ea si era buna in draci!
Sa lăsăm amintirile si sa trecem la treaba zic ,nu?🙈
Reteta la Prăjitură cu mac!

Ingrediente:
- 500g faină
-170 g unt gras
-150g zahar
-3 galbenusuri
-100 ml lapte
-1 plic praf de copt
-2 plicuri zahar vanilat

Preparare aluat-
Punem intr-un bol încăpător faină amestecata cu praful de copt .Adăugăm untul moale , laptele (nu rece ,potrivit),zahărul,zahărul vanilat ,galbenusurile si amestecăm toata compoziția până avem un aluat moale .
Îl lăsăm deoparte si ne apucăm de compoziția din mac.



Ingrediente umplutură:
-3 albusuri
-200 g mac (eu l-am cumpărat gata macinat)
-200 g zahar
-150 g faină
-200 ml lapte
-2 plicuri zahar vanilat
-1 plic praf de copt
-coaja rasa de la o lămâie
Preparare :
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare .
Macul cu laptele ,zahărul , zahărul vanilat si coajă rasa de lamaie le amestecăm. Faină cu praful de copt se amestecăm si se adauga peste compoziția cu mac.
Peste toate aceste ingrediente ,adăugăm treptat albusurile bătute spune cu ajutorul unei lingure de lemn .



Asamblare prajitura :
Aluatul pus deoparte il luam si il împărțim în doua.
Într-o tava tapetata cu hartie de copt sau însă cu unt si data cu faină ,punem prima bucata (întinsă in prealabil cu sucitorul )în tava .Sa fie întinsă un pic mai mare sa avem "bordură" la ea.


Adăugăm compoziția cu mac si nivelam bine, apoi adăugăm peste ea cea de-a doua bucata de aluat (si aceasta întinsă in prealabil).


Punem prajitura in cuptorul încins la 170°.
Lăsăm prajitura până prinde culoare maronie, nu arsă...dar făcută!☺️



Cand e gata prajitura o scoate din cuptor si o presăram cu zahar pudră !
Si voala gata prajitura!😎😊😍



Comments

Popular Posts