Asia Nudels

Azi va prezint o reteta de nudels in stil Asiatic. Este o reteta ce noi o mâncăm în weekend la un film sau chiar la cina . Este foarte gustoasă si iute.Merita încercată!😊



Ingrediente:
-2 cepe medi
-jumătate ardei gras rosu
-jumătate ardei gras galben
-jumătate ardei gras verde
-200 g ciuperci
-500 g piept pui
-1 morcov mare
-nudels (teitei asiatici )
-sos sambal oelek
-3 linguri sos de soia
-sare si piper
-ulei sau ulei pentru wok

Preparare:
Pieptul de pui se taie cubulete ,dar nu prea mici .Ceapă cu ciupercile le tăiem si pe ele dar rondele. Ardeiul si cu morcovul ,le tăiem fasii dar nu prea groase.
Pasul 1 :
Într-o tigaie încinsă adăugăm 2 linguri de ulei si punem pieptul de pui condimetat cu sare si piper dupa gust .Lasam puiul până cand acesta se prajeste,dar nu il lăsăm până se face maro trebuie să fie moale si suculent.
Scoatem puiul într-un bol si adăugăm in tigaie ceapa si ciupercile (aici mai putem adauga o lingura de ulei daca este nevoie).Le calim bine si cand sunt gata calite le scoatem si pe acestea pe o farfurie.
Ardeiul si cu morcovul se pun si ele la călit (cu o lingura de ulei daca este nevoie).
Pasul 2:
Teiteii ii facem exact cum sunt instructiunile de pe ambalaj.Adica punem la fiert apa într-o oală,cand apa a început să fiarbă,punem teiteii ,stingem focul si punem capacul pentru 5 minute .Apoi se scurg de apa.
Pasul 3:
Peste ardei si morcov adăugăm ceapa cu ciupercile mai lăsăm totul la călit aproximativ 3 minute.Apoi adăugăm puiul si mai lăsăm la "calit" 3 minute .
Aici adăugăm și cele 3 linguri de sos de soia si sosul sambal oelek .
*Eu am pus 2 linguri ,pentru cei ce nu le place asa de picant,pentru ca este un sos foarte picant, se poate pune numai o lingura .
Amestecăm bine bine si punem teitei scurși de apa peste compoziția din tigaie,Se mai lasa 4 sau 5 minute si amestecam bine pana cand se încorporează bine totul si este gata numai buna de mâncat.

Va doresc spor si pofta buna!



Comments

Popular Posts