Kung Pao Chicken

Azi am pregatit una dintre cele mai cunoscute  rețete  din provincia Sichuan din China!
-Kung Pao Chicken ( 宫保鸡丁)-🇨🇳
  Această rețetă Kung Pao Chicken este rapidă și ușor de făcut, îndulcită în mod natural și plină de aromele clasice ale felului de mâncare Chinezească!
Reteta mai jos! 🖒😊

Ingrediente:
- 2 linguri de ulei
- 400 g piept de pui(taiat in bucăți mai mari)
- o jumatate de ardei gras rosu
- o jumatate de ardei gras verde
- o jumatate de ardei gras galben
- 25 g alune (nesărate)
-  4 ardei uscați și iuți sau o linguriță de fulgi de ardei iuți
- marinata pentru kung pao chicken   (vezi jos reteta)
- 2 căței de usturoi tocati mărunt
- 1 bucata de ceapă verde
- seminte de susan negre

Marinata pentru Kung Pao Chicken:
- 7 linguri de apa
- 1 lingura de miere
- 3 linguri de Sos de soya
- 2 linguri de oțet din orez
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de ulei de susan
- jumătate de linguriță praf de ghimbir
- jumătate de linguriță piper alb

Preparare:
Se face marinata,combinam toate ingredientele apoi punem peste puiul taiat .Lasam la marinat 10-15 minute.
Intr-o tigaie (sau wok ) încinsă bine,punem cele 2 linguri de ulei.Strecuram bine puiul (cu ajutorul unei linguri)de sos si punem peste uleiul încins.
Puiul trebuie să se facă la foc mare până când devine ușor maroniu.
Când e gata puiul il scoatem din tigaie si adăugăm ardeii tăiați în bucăți mari ,usturoiul,ceapă verde, alunele si ardei iuți sau lingurița de fulgi .Amestecam bine până când se înmoaie ardeii ,dar nu prea tare.Adaugam restul de Sos ce a mai ramas de la pui ,peste amestecul de ardei si amestecăm 2 -3 minute,apoi adăugăm puiul si se amesteca până când se încorporează cu sosul.Luam de pe foc si punem capacul sa ramana aroma.
Se poate servi cu orez fiert sau cu teitei din orez presărat cu seminte de susan negru!

Comments

Popular Posts