Lapte de pasare



Ingrediente : 
1 litru de lapte
10 linguri de zahar
1 pliculet zahar vanilat
3 oua
1 plic de budinca de venilie

Preparare : 


Se separa ouale.Galbenusurile le amestecam cu un pic de lapte rece,6 linguri de zahar,zaharul vanilat  si plicul de budinca.Restul de lapte se pune intr-o oala la fiert.
Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri de zahar si cu o lingura se pune,treptat, peste laptele ce fierbe. (eu le-am lasat aprox. 2 minute pe o parte si pe cealalta)
Cand "norisorii" sunt gata, se scot cu o spatula intr-un vas.
In laptele ce fierbe,se toarna compozitia cu galbenusuri si se amesteca cu un tel pentru a nu se face cocoloase ,circa 3 minute pana se face ca un fel de pasta.
Cand compozitia este gata se toarna (dar nu peste "norisorii") in blolul cu spuma!!
Si arata cam asa - :)


Se lasa la racit si e foarte gustos!!!
Va doresc pofta buna! :)

Comments

Popular Posts